Veelgestelde vragen – mantelzorgvrager

Wat is een mantelzorgstudent?

Een mantelzorgstudent helpt u om langer zelfstandig te leven en/of wonen. Zonder dat u uw eigen netwerk van familie, vrienden of bekenden hoeft te belasten krijgt u toch dat gewenste steuntje in de rug. Onze mantelzorgstudenten volgen veelal een zorggerelateerde opleiding. Bij minder zorggerelateerde hulpvragen zetten wij ook studenten in zonder achtergrond in de zorg.

Wat kan een mantelzorgstudent voor mij betekenen?

Enkele werkzaamheden waarbij een mantelzorgstudent u kan helpen: bieden van extra gezelschap, huishoudelijke taken, administratie, (kinder)oppas, tuinonderhoud, doktersbezoek, voorbereiden van de maaltijd, enz. Laat uw zorgvraag achter op onze contactpagina. In onderling overleg bekijken wij graag hoe wij u kunnen helpen.

Wat doet een mantelzorgstudent niet?

Een mantelzorgstudent neemt geen verpleegtechnische handelingen op zich. Handelingen zoals wondverzorging, het voorbereiden en geven van medicijnen of het geven van injecties bij bijvoorbeeld diabetes laten wij aan gediplomeerde zorgverleners over.

Wat kost een mantelzorgstudent?

Een mantelzorgstudent kost € 12,50 per uur. Wij brengen alleen de daadwerkelijk gemaakte uren in rekening en vragen geen opstartkosten. Uitbetaling van de mantelzorgstudent nemen wij voor onze rekening.

Kan ik een mantelzorgstudent vanuit mijn PGB betalen?

Ja, u kunt een mantelzorgstudent betalen op de manier die het best bij uw situatie past.

Werkt een mantelzorgstudent ook in het weekend, ’s avonds en/of ’s nachts?

Ja, onze mantelzorgstudenten zijn 24 uur per dag inzetbaar, dus ook in het weekend en/of ’s nachts. Voor werkzaamheden in de nachtelijke uren (23.00 uur – 07.00 uur) berekenen wij een toeslag.

In welke regio’s zijn mantelzorgstudenten werkzaam?

Mantelzorgstudenten zijn in heel Nederland werkzaam. Wij hebben een uitgebreide pool studenten die wij op elk gewenst moment in kunnen zetten.

Hoeveel uur per week kan ik een student inzetten?

Een mantelzorgstudent is maximaal 3 dagen per week inzetbaar, ongeacht het aantal uren. Indien u meer dan 3 dagen per week zorg nodig hebt, kunnen wij desgewenst meerdere studenten inzetten.

Ik heb klachten over mijn mantelzorgstudent. Wat moet ik doen?

Als u klachten heeft over uw mantelzorgstudent, horen wij dat graag. U kunt ons dagelijks telefonisch bereiken op 033-2022732 of per e-mail op info@mijnmantelzorgstudent.nl.