MijnMantelzorgStudenten

Amy: “Als mantelzorgstudent help ik meneer A. bij het omgaan met de laptop en de iPad. Dat is erg leuk en gezellig om te doen. Voordat ik kwam helpen, kon de meneer waar ik wekelijks kom, nauwelijks iets doen met de iPad. Nu lukt het om een e-mail te versturen! Op deze manier kan ik de dingen die ik op school leer direct in de praktijk brengen!”

“Ik geniet van het contact met ouderen. Zij zijn geïnteresseerd in wat ik doe en vertellen vervolgens over de tijd toen zijn jong waren.”

Judith: “Ik ben tweedejaars student geneeskunde. Voor mijn studie ben ik vooral theoretisch bezig. Als mantelzorgstudent maak ik kennis met de praktijk. Gemiddeld kom ik twee keer per week bij mijn 81-jarige cliënt. Dan maken we samen het eten klaar en doen we spelletjes. Bij slecht weer laat ik de hond uit, zodat meneer zelf de deur niet uit hoeft.”

“Op de dagen dat de kinderen niet langs kunnen komen sta ik voor meneer klaar.”

Lisanne: “Ik help mevrouw v.d. B. bij het doen van de wekelijkse boodschappen, bij de kleine klusjes in haar tuintje, maar ook bij alledaagse zaken zoals het klaarmaken van de middagmaaltijd of assistentie bij het aankleden. Haar kinderen komen ook een paar keer per week langs. Zo hebben echter een part- of fulltime baan waardoor ze niet elke dag langs kunnen komen. Op de dagen dat ze niet kunnen kom ik langs.”