Hoe denkt u over de inzet van een mantelzorgstudent? Praat ruim van tevoren over mantelzorg

Een mantelzorgstudent biedt praktische hulp

Steeds meer senioren zijn op zoek naar praktische hulp aan huis, zoals iemand die boodschappen kan doen, maaltijden kan bereiden of kan assisteren bij andere hand- en spandiensten.

Oudere mensen wonen steeds langer thuis. Deels ligt dat aan maatregelen van de overheid, maar veel ouderen willen dit zelf ook graag. In veel gevallen nemen (klein)kinderen de rol van mantelzorger op zich. Dit is echter niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld omdat opa of oma ver weg woont, de mantelzorger al druk is met de zorg voor het eigen gezin of te maken heeft met een drukke baan.

Een mantelzorgstudent biedt praktische hulp

Oudere mensen die geïsoleerd raken komen minder vaak buiten, bewegen minder en gaan slechter voor zichzelf zorgen. Pas als intensieve zorg nodig is wordt hulp ingeschakeld. Eigenlijk is het dan al te laat. Aanvullende mantelzorg van een mantelzorgstudent kan dan een uitkomst zijn. Het eigen netwerk, zoals familie of vrienden, wordt minder belast en kan op adem komen.

Een mantelzorgstudent biedt een paar extra handen. U kunt onze hulp zowel structureel als op afroep inschakelen. Het is maar net wat u nodig hebt.

Waar kan een mantelzorgstudent mij bij assisteren?

Een mantelzorgstudent kan u bijvoorbeeld helpen bij: huishoudelijke taken, administratie, (kinder)oppas, tuinonderhoud, doktersbezoek, boodschappen doen, voorbereiden van de maaltijd, enz. Ook voor extra gezelschap waarbij u samen een wandeling maakt, iets gaat drinken op een terrasje of een museum bezoekt kunt u een mantelzorgstudent inschakelen.

Laat uw contactgegevens achter via ons contactformulier. Graag bespreken wij met u wat we voor u kunnen betekenen.