Wat vindt het Nationaal Ouderenfonds van betaalde mantelzorg?

Wat vindt het Nationaal Ouderenfonds van betaalde mantelzorg?

Het Nationaal Ouderenfonds vindt het goed dat ouderen, als de financiƫle mogelijkheden er zijn, dan zelf kunnen kiezen om vervangende mantelzorg in te huren. Bovendien komt er zo meer ruimte voor de kinderen of andere mantelzorgers om samen tijd door te brengen met leuke dingen in plaats van met het regelen van praktische dingen.

We maken ons ook zorgen. Niet alle ouderen kunnen zich betaalde zorg veroorloven. We vinden dat de overheid altijd een vangnet voor alle ouderen moet bieden.

Ook bestaat het gevaar dat betaalde mantelzorg wordt gezien als aanvulling op de mantelzorg door naasten. En dat er vanuit de overheid onvoldoende aandacht is voor ondersteuning bij lichte zorgtaken, gezelschap of zelfredzaamheid.

Wij geloven dat de meeste mantelzorgondernemers ouderen graag ondersteunen. Maar er zullen ook ondernemers zijn die vooral uit zijn op geld verdienen. Iedereen kan een dienst voor betaalde mantelzorg aanbieden. Daarom maken we ons zorgen om kwetsbare ouderen die afhankelijk zijn van deze zorg.

Bron: www.ouderenfonds.nl