Wat kunt u voor een mantelzorger betekenen?

In Nederland krijgen per uur vier mensen dementie. Door de vergrijzing nemen deze aantallen alleen maar toe. De verwachting is dat in 2055 waarschijnlijk zo’n 700.000 mensen met dementie te kampen zullen hebben. In de toekomst zal de vraag naar mantelzorg daarom alleen maar groter worden.

Veel mantelzorgers zorgen voor een familielied en kunnen door die emotionele band de zorg moeilijk uit handen geven. Iemand anders af en toe de boodschappen laten doen of een andere dagelijkse klus aan een ander over laten kan al veel verlichting bieden. Biedt dus ook eens vrijblijvend hulp aan een vriend, vriendin of collega waarvan u weet dat hij of zij voor iemand zorgt. Deze praktische hulp kan een mantelzorger ontlasten. Een andere manier om te helpen is door reserve-mantelzorger te worden. Neem de zorg van een mantelzorger even over zodat die even ruimte heeft om iets voor zichzelf te doen.

Bent u mantelzorger of hebt u zelf mantelzorg nodig? Onze mantelzorgstudenten nemen de zorg graag even van u over. Neem contact met ons op voor meer informatie.