Hoe denkt u over de inzet van een mantelzorgstudent? Praat ruim van tevoren over mantelzorg

Hoe denkt u over de inzet van een mantelzorgstudent? Praat ruim van tevoren over mantelzorg

Soms realiseren mensen zich pas na jaren dat ze mantelzorger zijn. De zorg die ze verlenen gaat voor alles, zelfs voor een stukje bewustwording over de situatie waarin ze terecht zijn gekomen. En dat terwijl bewustwording kan helpen om overbelasting te voorkomen. Bespreek daarom op tijd met uw familie hoe bijvoorbeeld uw broers en/of zussen denken over het verlenen van mantelzorg aan uw ouders of andere familieleden.

Als duidelijk is hoe uw familieleden over mantelzorg denken, kunt u praktische zaken bespreken. Mogelijke vragen die aan bod komen zijn; hebben onze ouders een testament? Wonen uw ouders toekomstbestendig? Hoe zien zij de toekomst voor zich? Hebben uw ouders gespaard voor bijvoorbeeld het inkopen van particuliere zorg? Hoe denken uw ouders over de inzet van een mantelzorgstudent?

Als u het antwoord op bovenstaande vragen op tijd weet geeft dat veel rust. Als het moment daar is dat uw ouders of andere familieleden daadwerkelijk mantelzorg nodig hebben, weet u hoe zij en uzelf dat aan willen gaan pakken.

Wist u dat een mantelzorgstudent u veel werk uit handen kan nemen? Op die manier kunnen uw ouders of familieleden zelfstandig blijven leven en/of wonen, maar krijgen ze wel dat steuntje in de rug dat ze nodig hebben. Als mantelzorger geeft u dat een beetje lucht. Onze studenten wonen verspreid door heel Nederland en daardoor ook bij u in de buurt. Lees meer over ondersteuning van een mantelzorgstudent.