Zoek je een bijbaan in de zorg en vind je het leuk om mensen te helpen die niet (voldoende) voor zichzelf kunnen zorgen? Word mantelzorgstudent!

Bijbaan in de zorg: word mantelzorgstudent!

Vind je het leuk om mensen te helpen die niet (voldoende) voor zichzelf kunnen zorgen? Kun jij goed luisteren en weet jij de wensen van de zorgvrager te vertalen naar de praktijk? Houd je van afwisseling en neem je graag je verantwoordelijkheid? Zoek je een bijbaan in de zorg? Dan is het misschien wel wat voor jou om mantelzorgstudent te worden!

Je baan als mantelzorgstudent is heel goed te combineren met je bijbaan of studie. Als mantelzorgstudent plan je namelijk zelf je afspraken met de cliënt in. Dit om de lijntjes kort te houden en zo efficiënt mogelijk te werken.

De meeste studenten die voor ons mantelzorg verlenen volgen een zorggerelateerde opleiding. Dit is geen harde vereiste, maar heeft wel onze voorkeur. De vaardigheden die je op school leert, breng je als mantelzorgstudent direct in de praktijk. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Door de extra ondersteuning die jij de mantelzorgvrager en/of de mantelzorger biedt, maak je mensen alleen maar blij. Vooral in situaties waarbij bijvoorbeeld dementie of een NAH een rol speelt, komt een zorgachtergrond goed van pas. Bij een zorgvraag waarbij de nadruk op het huishouden, de administratie of het bieden van gezelschap ligt, speelt je opleiding een minder grote rol.

Wil jij ook een bijbaan met betekenis? Schrijf je dan vandaag nog in als mantelzorgstudent. Als we een passende vacature voor je hebben nemen we zo snel mogelijk contact met je op.